Седмицата: Код „Ленин“! Или как КейПи се самозаключи с предизборни х(к)одове

Коментар
09:59 - 28 Ноември 2022
6491
Седмицата: Код „Ленин“! Или как КейПи се самозаключи с предизборни х(к)одове

Настана време обединено, време е ей така, всички вкупом, заедно, ПРОСТО да му повярваме на простоКироПетков. Ама не, че просто – ей го на, той вдигал пенсиите. Щото той ги „вдига“ по простото тройно правило „баба цака и син и щерка, и внук и внучка“. Реже много от „богатите“ по-млади, та да донади малко на „бедните“ по-стари, като в крайна сметка крайната сметка е резитба за цялата фамилия. Съвсем просто е, след като е взел от внуче примерно минимум 300 лева, а е дал на баба му максимум 100 лева. Ама това са „прости“ сметки. И като не му се получиха просто на Киро пак да е първа сила, се захвана със сложните – зер харвардската му закваска къде, къде по-мътни води може да подкваси предизборно-изборно.

Вярата, безрезервната към КейПи, иде от „К“ за „код“ написано на български, и от „П“ – „пипам“ по нашенски. И ако някой се е съмнявал нещо си в КП, то явно „котка“ му е минала „пътя“, та така да се обърка. Съвсем честен се оказа бившият шестмесечен премиер плюс още малко над месец в оставка с отрязана от вот на недоверие глава. Кара-вара насам-натам все предизборно, че резултатите от изборите все не са на „висотата му“, и изплю и камъчето, и жабетата, дето единствено ги сервира с „държавническото“ си меню. Съвсем честно настъпи Киро мотиката си, оборудвана с предизборно-изборни кодове, след като „приятелите“ му от БСП го издадоха, как им е обещавал, ако се откажат от хартиените бюлетини, „да им даде кодовете“ - тия за машините, де. И каза и се показа Петков: „Ние сме втора сила… Ако имаше някакви вълшебни кодове, щяхме ли да дадем на г-н Борисов 25%?“.

Тук някой ще си рече, че той, Кирил Петков, той ги раздава процентите на изборите, ама простено да му е – просто така си говори. Но пък сам чистосърдечно всъщност си призна, че без колебание е „за“ манипулиране на избори, когато такава възможност се отвори.

Ето какво излиза от тая работа с тия кодове. Ще ползваме изясняването на ситуацията по думите на друг бивш коалиционен „приятел“ на КП – СТ. Та обясни Слави Трифонов какво е закодирано. Според шоумена-политик БСП обвиняват доскорошните си коалиционни партньори от ПП, че са „откраднали изборите“. Че бившият премиер „е предложил на практика престъпна сделка - да позволи на БСП да манипулират машините, ако се откажат от хартиените бюлетини“. Следва психоанализа по Трифоновски: „Склонен съм да вярвам, че Кирил Петков наистина е казал това. Вие познавате Кирил Петков само от телевизора и всъщност не го познавате. Но аз го познавам. Неговата представа за власт е абсолютната власт. Познавайки добре натюрела му, той може да си е фантазирал, че има абсолютна власт и че може да държи и да се разпорежда с кодовете на машините за гласуване. А може наистина да е имал такава власт и заедно с Асен Василев да са се разпореждали с кодовете. Все пак Асен Василев има известен опит с кодове“.

Фантазии или не, крайно време е да му повярваме на КП, че той всичко може в това време, в което именно можещите поне едно редовно правителство да съставят, са на почит.

Но пък да не се развихряме чак пък толкоз във фантазиите си, щото то нещата съвсем медицински взеха да опират до психоанализата, да не речем до психиатрията. Понеже „ключът за машините“, нищо че заключи рязко отношенията между партиите, му отключи съвсем нещо друго на КейПи – доста осветли май някак си тая „мания за величие“, дето все напира да му избие не само лингвистично. Като последните му – от изминалата седмица напъни, че той си мисли, че царува, докато всъщност патки пасе са: „ГЕРБ ще са без подкрепа за първия мандат“, „БСП да си оттегли измененията за хартиената бюлетина“, понеже тя, БСП била „на вододел между хартиената бюлетина и сътрудничество (пак ли?) с ПП“, „За втория мандат сме дали заявка за правителство на малцинството с ДБ“. И най-царствено величественото: „Няма да има техническо (експертно) правителство". Откъде ги знае толкова убедително тези неща и за ГЕРБ, и за БСП, че и за ДБ, само едни „кодове“ може да дадат маниакална яснота.

А иначе манията за величие си е просто една мания – ама мегаломания, както иде от гръцки. Дето ще рече лудост, ама голяма лудост. Във вид на един „вид поведение или самоидентичност на индивида, на патологично състояние, тип самосъзнание и поведение на личността, изразяващо се в крайна степен на преоценка на своята важност, известност, популярност, богатство, власт, гениалност и политическо влияние, водещо до всемогъщество.

И според както сочат познанията на науката, се различават няколко причини за развитието на това състояние: наследствена предразположеност, наркотична и алкохолна зависимост, също сифилис (евентуално справка: В.И.Ленин). И накрая, но не на последно място, за да избуи тая мегалудост е виновна просто „високата самооценка“. Еле пък като просто я отключиш с едни кодове до самозаключване, дори и без да си с исторически соченото заболяване като на Владимир Илич.