Секси адвокатка е новият шеф на БСП в Стара Загора

Велина Атанасова ще работи на обществени начала

Политика
18:48 - 21 Май 2022
5863
Секси адвокатка е новият шеф на БСП в Стара Загора

Адвокат Велина Атанасова е новият председател на общинската организация на БСП-Стара Загора. Тя спечели вота на 49-ата конференция при явно гласуване на 90-те делегати, други трима се въздържаха. Атанасова е пет години е в партийните редици на БСП.

На партийните събрания в Община Стара Загора са били издигнати 14 кандидатури, но 13 си направиха самоотвод. „Ще набелязваме малки победи в преследване на голямата цел – по-силна БСП“, заяви след избора си за общински председател на социалистите в Стара Загора Велина Атанасова. Тя сменя на поста Валя Бонева, която беше начело на левицата осем години.

Конференцията реши, че Велина Атанасова ще работи на обществени начала. Актуалното преброяване сочи, че членове на БСП в Стара Загора са малко над 1 200 души. Сред членовете на местния партиен актив е и министърът на труда и социалната политика Герги Гьоков, който също участва във вота днес. В общинската конференция на БСП участие взе и народният представител на левицата Момчил Ненов.

Пред делегатите бе представен отчет за работата на общинската организация на социалистите в Стара Загора. Проф. Иван Върляков запозна присъстващите с работата на Групата съветници на социалистите в местния старозагорски парламент.