СЕКССКАНДАЛ! Руса шафрантия бута кабинета на Джорджа Мелони?

Любовницата на министъра Сан Джулиано разказва за серия от порочни практики и назначения в кабинета

Любопитно
09:00 - 10 Септември 2024
4768
СЕКССКАНДАЛ! Руса шафрантия бута кабинета на Джорджа Мелони?

Италия стартира новият политически сезон с разтърсващи разкрития на любовница на министъра на културата. Скандалът взе и първите жертви. Министърът на културата Дженаро Сан Джулиано подаде оставка, но серия от съдебни искове и проверки по високите етажи на властта тепърва застрашават стабилността на правителството.
 
Именно секс скандали, а не делата за корупция свалиха от власт трикратния премиер на Италия Силвио Берлускони.

След две години и повече на сериозни теми като войната в Украйна, Ковид-19, Ивицата Газа, италианците пренасочиха тотално вниманието си на една на пръв поглед банална история за власт и любовен триъгълник.

Кратката версия на историята е, че една красива млада дама е работила, е придружавала винаги министъра, но е трябвало да има и назначение, което тя не е получила, като така се отваря кутията на „Пандора”. Тя е недоволна и започва да публикува информации, включително и секретна информация за провеждането на Срещата на министрите от Г-7 на културата.

Любовницата, на име Мария Розария Бокиа, разказва за серия от порочни практики и назначения на хора приближени до семейството на Джорджа Мелони и назначения и комисии с изключително добри заплати в това министерство.

Това са много сериозни обвинения и съмнения за търговия с влияние, така че резултатът министърът вече е на проверка на магистратурата за определен тип на значение за издаване на държавна тайна.

Завесата беше повдигната и в други министерства, тъй като навсякъде се оказа, че има по някоя любовница, племенница или роднина. Ако Джорджа Мелони успя да преодолее първоначалните предразсъдъци около произхода на нейната партия, която води началото си от Бенито Мусолини и си завоюва много добър престиж и репутация, то сега вече това нещо е сериозно застрашено.

Така се подкопават и основите на един от нейните принципи за традиционното семейство. Дори самият премиер няма традиционно семейство. Казва се, че всички хора и назначения около нея се забъркаха през последното лято в един подобен скандал.

Опозицията претендира за някакъв отзвук и на първо време иска изслушване по темата в парламента.