Семейство Макрон на обяд при новия японски император (СНИМКИ)

Френската делегация подари на Нарухито изрисувано копринено ветрило

Свят
13:05 - 27 Юни 2019
2670
Семейство Макрон на обяд при новия японски император (СНИМКИ)

Френският президент Еманюел Макрон и съпругата му Брижит бяха приети на обяд от новия император на Япония Нарухито в неговия дворец в центъра на Токио, предаде Франс прес. "Не бива да закъсняваме" за обяда с императора, извини се Макрон на тръгване от среща с японски и френски предприемачи през втория ден от визитата си в Япония.

След пристигането си в двореца френският президент за кратко разговаря с японския император преди обяда, предаде БТА.


На масата седнаха около 30 души: близки на императора, сред които императрица Масако и шест принцеси, и членове а френската делегация, включително външният министър Жан-Ив Льо Дриан.

Брижит Макрон седеше до императора и срещу съпруга си и императрицата в трапезарията с изглед към градина.


Обядът по традиция започна с мълчалив тост, в който всеки вдигна чашата си, без да говори. Тъй като императорът няма политическа роля, разговорите бяха на общи теми - културни, исторически или свързани с особеностите на двете страни.


Френската делегация подари на японския император изрисувано копринено ветрило, изработено от парижкото ателие на Ан Оге. Императрицата получи чанта Диор.


След обяда в програмата на Макрон бе заложено да се качи на високоскоростния влак Шинкансен за културно посещение в Киото, където да разгледа ателието на художник на кимона и да вечеря с архитекти преди да отиде в Осака, където утре се открива срещата на върха на Г-20.