Семейството на Джако знаело за всички ужаси

Режисьорът на скандалния филм за Майкъл Джексън нападна фамилията

Актуални новини
17:27 - 14 Март 2019
5036
Семейството на Джако знаело за всички ужаси

Семейството на Майкъл Джексън подаде иск за морални щети на стойност $ 100 милиона срещу телевизия HBO, която излъчи шокиращия документален филм „Напускайни Невърленд”, посветен на сексуалните извращения на певеца. Режисьорът на лентата – британецът Дан Рийд, не се забави с отговора и заяви, че цялата фамилия на покойния Джако е била наясно, че той всяка вечер си ляга с малки момченца.

„Не мога да си представя, че съществуват толкова алчни и арогантни хора като наследниците на Джако. Отвратен съм до дъното на душата си от тези хора”, заяви Рийд. „Тези наглеци се гаврят с жертвите на един доказан педофил, за да защитят фабриката за пари, в която Майкъл се превърна след смъртта си. Изкарва им между 60 и 80 милиона долара годишно и това е публично известен факт. Справедливо би било част от сумите да отидат за жертвите на посегателствата на Майкъл, въпреки че те не искат това. Но така би било честно, не мислите ли?”

Дан не спря дотук и директно обвини членовете на фамилия Джаксън в съучастие: „Всички тези, които днес се правят на ощипани, отлично са знаели какво прави Майкъл в спалнята си. И са си мълчали като последни мижитурки. Опитах се да запазя честта им във филма, не включих доста материал, който обвинява и тях в съучастие, игронирах куп свидетелства, че са били пределно наясно с истинската същност на Майкъл... Но явно съм сбъркал. Те заслужават морална смърт. Наистина, такива типове не съм виждал в предългите си живот и кариера! Може би просто едно закъсняло „извинявайте” би свършило някаква работа!”

Искът на фамилия Джексън се състои от 53 страници и е депозиран пред Върховния съд на Лос Анджелис на 17 февруари. В него наследниците обвиняват притежаваната от AT&T телевизия, че нарушава договор за „неоклеветяване”, подписан с краля на поп музиката през 1992 г. Те настояват документалният филм „Да напуснеш Невърленд” изобщо да не бъде излъчван.

Въпреки заведеното дело HBO започна излъчването на филма в платената си платформа, а през апри ще може да се види и от абонатите на кабелна телевизия, включително у нас. Продукцията бе представена в края на януари на кинофестивала „Сънданс”, а мнозина излизаха от прожекцията разтреперяни и потърсиха медицинска помощ. „Това ще спомогне всеки сам да прецени филма и обвиненията”, съобщи телевизията.

„През 2005 г. Джако бе съден и бе оправдан от съдебните заседатели. Ровичкането в тази грозна история сега, когато Майкъл не е сред нас, за да се защити, намирисва на рекет”, припомнят пък наследниците в иска.

Документалният филм на съдържа свидетелските показания на двама души на възраст около 40 години – Джеймс Сейфчук и Уейд Робсън, които твърдят, че са станали жертва на сексуално посегателство от страна на Майкъл Джексън в имението му Невърленд. Това започнало, когато те били съответно на седем и десет години.

През 1993 г. една от жертвите на 13-годишна възраст заведе дело за опипване. Делото бе прекратено срещу обезщетение от 15 милиона долара. През 2005 г. певецът беше съден в Санта Барбара за посегателство над друг малолетен, но беше оправдан.