Сергей Станишев : Гласувайте Европа да бъде единна !

Президентът на ПЕС гласува в 43 секция в Национално музикално училище "Любомир Пипков"

Политика
13:54 - 26 Май 2019, Обновена на: 13:54 - 26 Май 2019
3166
Сергей Станишев: Гласувайте Европа да бъде единна!

„Първо искам да призова българите да гласуват. Гласувайте, защото ние всички се интересуваме от политика, но днес е денят, в който можем да повлияем върху развитието на политиката в България и в ЕС. Защото ситуацията у нас е пряко свързана с това, което ще се случи на Стария континент.

Гласувайте за това Европа да бъде единна, солидарна, без скорости, без страни първа и втора категория. За Европа, която най-вече е социална, защото това е най-големият дефицит в ЕС през последните 10, да не кажа и 20 години. Промяната към социална Европа е възможна! Това се видя през последните няколко дни и на изборите в Холандия. Така че има шанс за промяна“.С тези думи президентът на ПЕС и кандидат за евродепутат от „БСП за България“ призова сънародниците ни да упражнят правото си на глас. Той гласува в 43 секция в Национално музикално училище "Любомир Пипков".

„Много хора в България не харесват статуквото – и в страната ни, и в ЕС. То трябва да бъде променено, така че всеки човек, неговите доходи, качеството на живота му, бъдещето на децата му да бъде осигурено и да бъде в центъра на внимание на европейската политика. Има такава възможност – Европейският социален стълб от една декларация да стане план за действие с инвестиции в реалната икономика, със създаване на работни места, със социална защита на работещите хора. Има такава възможност с Европейския младежки план, така че младите хора да видят цялостна концепция за тяхното бъдеще.“, отговори на въпроси на медиите лидерът на европейската левица как вижда промяната.

„Има такава възможност и за България. През последните седмици видях изключително много мъка, отчаяние, безверие. Опитвах се да убедя хората, че една промяна към социална България, промяна в политиката на доходите е първи приоритет. Това е ключът към икономическия успех на България. Защото най-големият проблем днес е бягството, да не кажа евакуацията, на твърде много млади хора от страната, а това блокира всякакво развитие, инвестиции, пречи да бъдем просперираща и успешна страна.“, коментира наблюденията си от кампанията Станишев.