Сериалът "Короната" триумфира на наградите "Еми"

Култура
13:10 - 20 Септември 2021
1714
Сериалът "Короната" триумфира на наградите "Еми"

Седемдесет и третото издание на наградите "Еми", еквивалент на наградите "Оскар" в телевизионната продукция, започна тази нощ в Лос Анджелис с израз на почит към рапъра Биз Марки, починал през лятото на 57 години, предаде Франс прес.

Водещият на церемонията Седрик ди Ентъртейнър, Ел Ел Кул Джи, Лил Дики и Рита Уилсън изпълниха най-големия хит на Биз Марки "Просто приятел" (Just a Friend) заедно с цялата зала припяващи и танцуващи звездни гости, сред които Майкъл Дъглас и съпругата му Катрин Зита-Джоунс.

Тазгодишното шоу прилича много повече на обичайната церемония, отколкото миналогодишното, което протече без публика и бе наречено "Пандеми", но при все това беше в по-ограничен мащаб. 

Актрисата Хана Уодингам и колегата й Брет Голдстейн от "Тед Ласо" грабнаха първите награди "Еми" за вечерта - за поддържаща женска и мъжка роля в комедиен сериал.

Джилиан Андерсън и Тобаяс Мензис спечелиха "Еми" за поддържащи женска и поддържаща мъжка роля в драматичен сериал за участието си в "Короната". Оливия Колман и Джош О'Конър получиха "Еми" за най-добра актриса и най-добър актьор в същия сериал. 

Джийн Смарт и Джейсън Съдейкис грабнаха наградите за главна женска и главна мъжка роля в комедиен сериал.

"Тед Ласо" печели награда "Еми" за най-добър комедиен сериал. "Короната", който проследява живота на британското кралско семейство, беше избран за най-добър драматичен сериал на годината. 

"Кралски гамбит" на платформата Нетфликс, постави в шах и мат конкуренцията, като спечели тази нощ "Еми" за най-добър лимитиран сериал, предаде Франс прес.

Кейт Уинслет получи награда за най-добра актриса в лимитиран сериал за участието си в сериала "Мер от Ийстаун". Юън Макгрегър бе обявен за най-добър актьор в лимитиран сериал за ролята си в сериала "Холстън", посветен на легендарния дизайнер от 70-те години Рой Холстън.