Серия обири за дни в най-скъпия квартал на София

Крадци овършаха куп апартаменти в район "Оборище", задигнати са пари, ценни вещи, картини и икони

Новини
20:01 - 15 Май 2023
13150
Серия обири за дни в най-скъпия квартал на София

Серия от обири се случват от няколко дни в идеалния център на столицата. Зрители на БНТ сигнализират за десетки грабежи, извършени за последния месец в най-скъпия район - "Оборище". В този квартал цените на жилищата са баснословни, започват от 3200 евро на квадрат и стигат до 5500 евро. Това явно е привлякло като магнит кадците.

Само за дни са посетени няколко апартамента и офиси в квартала. Задигнати са пари, куп ценни вещи, както и културни ценности - картини, икони, бижута.

На улица "Велико Търново" има няколко посолства и районът се охранява денонощно - и с камери, и с физическа охрана. Това обаче явно не спира крадците, които са овършели куп жилища в района.

"Прибрахме се от кратка почивка и заварихме отворена балконската врата. Касата на вратата беше огъната многократно", заяви Надежда Дичева, която е сред потърпевшите. Като нея са пострадали още няколко семейства от различни елитни кооперации.

От СДВР заявили, че до този момент има един задържан с повдигнато обвинение и се провеждат множество полицейски акции в района.