Шефката на парламента спокойна за бъдещето му

Цвета Караянчева не вижда проблем с кворума на Народното събрание

Политика
21:48 - 15 Март 2019
1775
Шефката на парламента спокойна за бъдещето му

Парламентарна криза няма, няма и да има. Това е мнението на шефката на институцията Цвета Караянчева след поредната седмица, в която депутатите от БСП са вън от Народното събрание, а колегите им от "Воля" на Веселин Марешки ту са вътре, ту отказват да се регистрират. 

Караянчева заяви пред БНТ, че не вижда защо се говори за криза, при положение, че парламентът работи и само се налагало допълнително дисциплиниране на законотворците, особено да не закъсняват, когато се регистрират за началото на пленарния ден. Все пак призна, че не това не било лесна задача, особено предвид пътуванията им в страната и чужбина, а в същото време присъствието на всички им се налагало в сряда, четвъртък и петък. Тя, както и нейни колеги по-рано през седмицата, отново призова БСП да се върнат по местата си в залата, защото "тази игра вече сме я играли през 2013 г. и резултат не даде". 

"Не сме безгрешни, не се мислим за безсмъртни, а реалисти и знаем, че винаги може да се направи крачка встрани, за да се чуе мнението на хората", коментира тя пък по повод взетото решение за опрощаването на дълговете на вероизповеданията.