Шишчета с 13 ароматни вкуса

за 6 порции, 30 мин

Кухня
11:03 - 14 Септември 2020
1668
Шишчета с 13 ароматни вкуса

Продукти

1 кг обезкостено пилешко или свинско месо

1 ч.л. зърна кориандър

по 1 ч.л. семена копър и кимион или ким

8 зрънца бахар

1 ч.л. едър лют или сладък червен пипер

½ ч.л. зърна меланж пипер

едра сол

1 ч.л. кафява захар

1 с.л. ситен сладък червен пипер

по 1 с.л. сух риган и мащерка

½ ч.л. настъргано индийско орехче

½ ч.л. чесън на прах или фино счукан

2 големи глави червен лук

2 големи червени чушки

Приготвяне

Зърната кориандър, копър, кимион, бахар, меланж пипер, едрият лют червен се запичат заедно на сух тиган 1-2 мин.

Оставят се да изстинат и се смилат или счукват в хаван заедно с едрата сол, кафявата захар, червения пипер, ригана, мащерката, индийското орехче и чесъна.

Червеният лук се нарязва на четвъртинки. Червените чушки - на едри парчета.

Месото се нарязва на кубчета около 3 см и се натрива със смлените сухи подправки.

Месото се нанизва на шишчета, като половината се редуват с червен лук, а другите – с червена чушка.

Оставят се да престоят на хладно около 30 мин.

Пекат се на гореща скара или на грил тиган от всички страни 12-15 мин.

Поднасят се със сос за барбекю по избор – може и с кетчуп или соев сос от по-гъстия.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.