Шофьор от Пещера пред Lupa.bg: Катаджиите ни правят на рибки!

Новини
22:00 - 09 Юни 2022
39315
Шофьор от Пещера пред Lupa.bg: Катаджиите ни правят на рибки!

"Пътните ченгета ни правят хитър капан по време на ремонта на пътя от Пещера до Пазарджик. Те са преместили знака, че пътя е затворен така, че шофьорите да минават покрай него и ни чакат с патрулка за солидни глоби", разказва пред Lupa.bg човек от Пещера, който всеки ден ходи с колата си да работи в областния град Пазарджик. 

Според него предупредителните знаци нарочно са сложени така, че водачите да ги отсвирват. Така много хора ползвали пътя, защото на практика ремонтът все още не е почнал и няма разкопки. Наивниците попадали в полицейската клопка и получавали тлъсти актове.

Обходният маршрут е през страничното село Капитан Димитриево, където пътя е много тесен и с опасни завои. Заради скъпия бензин повечето шофьори предпочитат да поемат риск и да минат покрай знаците, видя Lupa.bg.

В понеделник – 23 май, започна поетапен ремонт на 32,3 км от второкласния път II-37 Пазарджик - Пещера - Батак. Първо ще се ремонтира 17-километровата отсечка между Пазарджик и Пещера през с. Радилово, а след това и 15,3 км в участъка от Пещера до Батак, съобщиха от АПИ.

Второкласното трасе е основна пътна артерия за населените места в общините Пещера и Батак и най-пряка връзка с областния център Пазарджик.

Ремонтните дейности в отсечката от Пазарджик до разклона за с. Капитан Димитриево ще се извършват, без да се спира движението. Трафикът ще преминава в лентата, в която не се работи.

В участъка от разклона за с. Капитан Димитриево до гр. Пещера ремонтните дейности ще се изпълняват при пълно спиране на движението. За жителите на с. Радилово ще бъде осигурен достъп по общинския път през с. Капитан Димитриево.

Тежкотоварният трафик ще преминава по обходен маршрут: път I-8 Пазарджик – Мало Конаре, път III-8004 Мало Конаре – Огняново – Исперихово, път III-375 Исперихово –  Пещера и обратно.

За леките автомобили обходният маршрут е: по общинския път през с. Капитан Димитриево, третокласния път III-375 Бяга – Пещера, по път II-37 до Пещера, и обратно.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и стриктно да спазват въведената временна организация на движението.

След завършване на ремонта в участъка от Пазарджик до Пещера, работата ще продължи в отсечката между Пещера и Батак.

Ремонтните дейности, които са възложени по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пазарджик, включват премахване на съществуващата настилка, стабилизиране на пътната конструкция по метода „студено рециклиране“, ремонт на водостоци, асфалтови работи, монтаж на бордюри в населените места – гр. Пазарджик, кв. „Главиница“, с. Радилово и гр. Пещера, оформяне на банкети и канавки, укрепване на съществуващи подпорни стени. Отсечката ще бъде с нова маркировка, пътни знаци и ограничителни системи.

Строителните дейности на 32,3 км участък от второкласния път са за 42,6 млн. лв. Средствата са от бюджета на АПИ. Предвижда се те да завършат до края на септември 2022 г.