Шофьор загина след удар в дърво на пътя Добрич-Варна

Общество
16:06 - 10 Ноември 2022
1403
Шофьор загина след удар в дърво на пътя Добрич-Варна

Мъж на 64 години почина след тежък пътен инцидент в сряда сутринта по пътя Варна-Добрич, след разклона за село Крумово. Колата се е движела в посока към Добрич, съобщиха очевидци. Мъжът е български гражданин, управлявал е „Форд Фокус“ с турска регистрация.

Той губи контрол над автомобила и се удря в дърво, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Вследствие на катастрофата, шофьорът е получил фрактура и перфорация на белия дроб. Отведен е в болницата, където след няколко часа е починал. С него е имало пътничка, която е освободена за домашно лечение. Тя също има фрактура, но на дланта, както и леки контузии.

13-годишно момиче и шофьор пострадоха при други катастрофи в Добричко.  Автомобил отнел предимството на 13-годишен пешеходец и го блъсна, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Добрич.

На 9 ноември, около 06:50 часа е получено съобщение за възникнало пътнотранспортно произшествие по ул. „Оп. Д. Ковачев“ в град Добрич. Установено е, че лек автомобил „Ситроен“, управляван от 30-годишен мъж, отнема предимството на пешеходец и го блъска. Вследствие на инцидента е пострадало 13-годишно момиче, което е с фрактура на глезен. По случая е образувано досъдебно производство.