Шофьорът-убиец в Белгун - чичо на загиналите деца

Новини
08:23 - 18 Август 2020
5554
Шофьорът-убиец в Белгун - чичо на загиналите деца

Това е страшна трагедия, незнам как ще го преживея, аз трябва да напусна това село. Това заяви тази сутрин пред Би Ти Ви бащата на загиналите в кошмарната катастрофа деца в село Белгун. В късния следобед вчера, кола връхлетя върху тротоара в центъра на селото и помете  и уби майка и двете  й деца на 1 и 12 години. Загина и мъж на 41 години от селото. В болница е пострадало дете на 8.

Почерненият родител обясни, че шофьорът на автомобила е негов братовчед. „Той не караше преди така, ама сега…“, обясни мъжът.

Свидетели на катастрофата в селото бяха категорични, че водачът е хвърчал с висока скорост.

Днес Окръжната прокуратура в Добрич пое оразследването на тежката катастрофа с четири жертви. 

Тежкият пътен инцидент е станал след гонка между два автомобила.

По предварителна информация колите са се състезавали и са се сблъскали при гонката. По време на огледа е установено, че и двамата автомобила са обърнати по таван. Загиналата жена, както и нейният съселянин се намирали на тротоара, когато били връхлетени от колите. Все още не се знае къде са били двете деца, които са загинали – едното на място, другото в болница, както и третото момче, което е тежко пострадало.

Мястото на инцидента е посетено от окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев, заедно с директора на ОД на МВР в града. Окръжната прокуратура в Добрич ще даде днес подробности по тежкото ПТП с четирима загинали.