Шок: Кралски пингвини стигнаха Африка

Не е ясно как са доплавали до черния континент

Мистика
17:32 - 16 Ноември 2019
5804
Шок: Кралски пингвини стигнаха Африка

В района на Кейп Пойнт в Африка са наблюдавани кралски пингвини, съобщават световните агенции. Изследователите са шокирани, тъй като това е първият път в историята , когато кралски пингвини – любители на студените географски ширини, достигат до топлия континент.

Естественото местообитание на тези птици е на значително разстояние от Африка. Засега е наблюдаван само един краски пингвин в Кейп Пойнт. Орнитолозите не препоръчват местните да се приближават твърде много до птицата, макар ветеринарите вече да са се произнесли за нея. Те са прегледали кралския пингвин, който е напълно здрав и не се нуждае от никаква помощ. Има предположения, че птицата просто се е объркала от магнитните линии на Земята и така е стигнала брега на Африка.

Кралските пингвини са много подобни на императорските, но се различават с по-ярък цвят и нисък ръст до един метър. Кралски пингвини обитават райони в Огнена земя. Малките им селища могат да бъдат намерени на островите в Южния Атлантически и Индийския океан. Орнитолозите изчисляват, че в света има приблизително 2 милиона кралски пингвини. Неотдавна в Антарктида бяха открити пингвини с необичаен цвят, различен от всички познати досега оперения на пингвините.