Шокиращото пътуване във времето

Морски капитан се връща повече от век назад и не издържа

Мистика
14:41 - 30 Юли 2019
4196
Шокиращото пътуване във времето

На 8 декември 1997 г. офицер от руските военно-морски сили (ВМС) изчезва в Камчатка. Както се оказа по-късно, той не просто изчезва, а се връща в миналото. „Пътуването” се оказва фатално за него и капитанът умира.

Една зимна сутрин военният III ранг поема дежурството и цял ден изпълнява точно и без грешка задълженията си. Само от време на време казва на помощника си „Ще взема да си ходя”. Привечер тръгва на обиколка да провери дали всичко е наред в базата, като оставя на масата часовника си. Но вече не се появява. Помощникът поема задълженията му през нощта, а трима души тръгват да го търсят. Не го намират. Започва голямо търсене на морския капитан, който изчезва заедно с оръжието си, а това винаги е проблем. Претърсено е всяко кътче на базата, докато накрая ръководителят й е принуден да информира висшестоящите. Военна полиция поема случая. Проверяват се летищата на полуостров Камчатка, тъй като в този период на годината те са единственият възможен път за бягство на морския капитан. Оказва се, че той не е стъпвал на нито едно от тях. Семейството и приятелите му също не знаят нищо за него.

Два месеца по-късно в планинския район на Камчатка ловци намират останки на човек или по-точно костите му. Костите са „облечени” в униформа на военноморски офицер.

Пристигналите представители на военната прокуратура намират в дрехите документите на изчезналия капитан 3-ти ранг, както и личното му оръжие. Костите са идентифицирани като безспорно принадлежащи на изчезналия офицер, но с това случаят не приключва. По дрехите и върху самите останки липсват механични повреди. Така отпада версията за нападение от зверове. Офицерът изчезва на 8 декември, а Камчатка не е Централна Азия, зимите са студени и труповете на убитите през декември и януари остават почти неразложени до пролетта. Но това не се отнася за тялото на капитана.

Останките са изпратени на експерти. Отговорът им не закъснява, но той е шокиращ:  останките принадлежат на 30-годишен мъж, починал преди около 160 години. Нито военните, нито полицаите са доволни от това заключение. Получава се неразрешим пъзел за всички: труп на век и половина в офицерска униформа и с пистолет на изчезнал дежурен във военноморска база. Останките са транспортирани до Москва. В  болницата на Министерството на отбраната е направен генетичен преглед, който потвърждава, че скелетът е на изчезналия офицер. Но кошмарът се повтаря - според радиовъглеродния анализ възрастта на останките е около 160 години.

Следва интерес от учени от различни области. Но никой не се произнася категорично какво всъщност се е случило с морския офицер. През същата 1997 г. на Камчатка се наблюдава висока геомагнитна активност, почти всеки ден се случват земетресения, регистрирани са необичайни явления в атмосферата. Възможно е всичко това да е било отражение на процесите, протичащи във времево-пространствения континуум и капитанът да се е оказал в центъра на аномалия, която го връща повече от век назад. Предположението е, че капитанът не понася това пътуване и умира в нечовешките условия на Камчатка през 19 век.