Шоко мраморен кекс
за 4 порции, 45 мин
Кухня
08:28 - 15 Октомври 2020
5455
Продукти
200 г масло
200 г захар
1 щипка сол
4 яйца
300 г брашно
1 бакпулвер
150 мл прясно мляко
25 г какао
Приготвяне
Маслото се разбива със захарта и щипката сол почти на пяна.
Добавят се яйцата едно по едно и се разбърква на гладка смес.
Прибавят се брашното и бакпулверът и всичко се разбърква, като накрая се добавя и прясното мляко.
Към 1/3 от сместа се добавя какаото и се разбърква до гладкост.
В намазнена форма за кекс се редуват светло и тъмно тесто и се разбърква леко и спираловидно – да не се смесят двата цвята, а да останат на „жилки”.
Пече се в загрята умерена фурна.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.