Шоколадов чай с анасон и кардамон
за 5 чаши, 40 мин
Кухня
11:41 - 27 Януари 2021
3773
Продукти
25 г какао
40 г захар
1,2 л прясно мляко
1 шушулка ванилия или 1-2 пак. ванилова захар
3 шушулки кардамон или 1/2 ч.л. на прах
1 звездовиден анасон
2 ч.л. черен чай или 2 филтърчета
50 г тъмен шоколад
Приготвяне
Какаото и захарта се разбъркват с 6-8 с.л. прясно мляко.
Половината от останалото мляко се кипва заедно с остърганите от шушулката ванилови семенца, кардамонът, анасонът.
Оставя се под капак за около 30 мин.
Кипва се отново, маха се от котлона и се слага чаят да се запари 3-4 мин.
Прецежда се и се кипва отново. Добавят се какаовата смес и натрошеният шоколад. Оставя се да се разтопи.
Останалото прясно мляко се разбива на пяна с пасатор.
Шоколадовият чай се разпределя в чаши и се гарнира с пяната.