Шоколадов чай с анасон и кардамон

за 5 чаши, 40 мин

Кухня
11:41 - 27 Януари 2021
3618
Шоколадов чай с анасон и кардамон

Продукти

25 г какао

40 г захар

1,2 л прясно мляко

1 шушулка ванилия или 1-2 пак. ванилова захар

3 шушулки кардамон или 1/2 ч.л. на прах

1 звездовиден анасон

2 ч.л. черен чай или 2 филтърчета

50 г тъмен шоколад

 

Приготвяне

Какаото и захарта се разбъркват с 6-8 с.л. прясно мляко.

Половината от останалото мляко се кипва заедно с остърганите от шушулката ванилови семенца, кардамонът, анасонът.

Оставя се под капак за около 30 мин.

Кипва се отново, маха се от котлона и се слага чаят да се запари 3-4 мин.

Прецежда се и се кипва отново. Добавят се какаовата смес и натрошеният шоколад. Оставя се да се разтопи.

Останалото прясно мляко се разбива на пяна с пасатор.

Шоколадовият чай се разпределя в чаши и се гарнира с пяната.