Шоколадов сладкиш с какаов прах
за 16 парчета, 75 мин
Кухня
09:05 - 15 Септември 2022
2945
Продукти
150 г тъмен шоколад
110 г масло
3 яйца
80 г захар
2 пак. ванилова захар
1 щипка сол
½ ч.л. канела
250 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 с.л. какао на прах
Приготвяне
Шоколадът се нарязва грубо. Разтопява се със 100 г масло на топла водна баня и се оставя да изстине.
Яйцата се разбиват със захарта, ваниловата захар, щипката сол и канелата до пяна.
Постепенно се добавя шоколадът с разбъркване до кремообразно.
Прибавя се брашното с бакпулвера и се разбърква на гладко тесто. Намазва се форма за печене с останалото масло и се изсипва тестото.
Пече се в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) около 45 мин. Оставя се да изстине и се поръсва с какаото.