Шоу с песните на ABBA гостува в София, Велико Търново и Варна

Интерпретаторите ще възкресят хитовете на легендарната шведска група

Култура
11:07 - 06 Ноември 2023
5549
Шоу с песните на ABBA гостува в София, Велико Търново и Варна

Шест души, пеещи на сцената с перфектна хореография в автентични костюми. Основният квартет е допълнен с бас китарист и барабанист. Abborn възкресява магията на ABBA. Чрез концерти из Испания, Португалия, Франция, Белгия, Естония, Нидерландия, Чехия, Словакия, Унгария и по целия свят.

Висококачествената интерпретация на стила на шведската легендарна група започва през далечната 1999 г. Повече от два милиона зрители на пет хиляди концерта изживяха уникалната атмосфера на техните изпълнения. Многократно доказалото се по целия свят шоу ще ви заведе на чудесно и магично пътешествие до близкото минало. 

Имитаторите на стила на легендарната шведска група идват за три концерта в България. На 10 ноември в София в зала "България", на 12 ноември във Велико Търново в СК "Васил Левски" и на 14 ноември във Фестивалния и конгресен център във Варна ще има (трибют) концерти на група ABBA.

Нюйоркската презвитерианска болница е публикувала в Spotify ("Спотифай") списък от 40 песни, които са подходящи за оказване на първа помощ при сърдечен арест - спиране на сърцето. Както е известно ръчният непряк сърдечен масаж трябва да се извършва в ритъм 100 удара в минута. Като една от песните, най-подходящи за такава сърдечна реанимация, много отдавна е определена песента на ABBA Dancing Queen.

Учените от японския университет в Цукуба са изследвали подробно влиянието на музиката върху най-важните работещи качества - способностите за планиране, съсредоточаване, памет и работа в режим на многофункционалност. Оказва се, че именно груув музиката на музиканти като ABBA значително подобрява работата на мозъка в това отношение.

И ако се наложи да спасявате нечий живот, просто си споомнете някоя от песните на ABBA! И понеже ни всички в днешно врече работим в режим на многофункционалност, заради нашето ментално, емоционално и физическо здраве трябва да слушаме тези песни и да танцуваме на тази музика, споделят организаторите на шоуто от Балканик Интернешънъл.