Щрак-щрак: Новите медици нехаят за COVID-19

Здраве
14:40 - 02 Ноември 2020
6085
Щрак-щрак: Новите медици нехаят за COVID-19

Новите медици на България грубо погазиха всички предписания за спазване на мерките срещу разпространението на коронавирусната инфекция, видя фоторепортерът на Lupa.bg.

Точно по обяд току що дипломираните лекари в различни специалности се събраха пред сградата на ВМА в столицата, за да получат тапията за практиките си, като се очаква дори да влязат в т.нар. COVID-зони.

Но едва 1/3 от тях носеха предпазни средства, въпреки заповедта на здравния министър. "А дори да нямаше заповед, здравият разум изисква носенето на маски при такова струпване", възмущаваха се и граждани от съседната спира. "За тях вирус няма", констатира възрастна жена на влизане в тролея с плътно прилепнала маска на лицето си.

От снимките се вижда ясно, че и дистанцията от поне 2 метра не се спазва от медиците, които иначе са вдигнати под тревога да помагат на по-опитните си колеги в отделенията заради ръста хоспитализирани в цялата страна и недостига на персонал заради заразени лекари, медицински сестри и санитари. 

Междувременно в социалните мрежи се появи шокиращо съобщение на болен от COVID-19, който се оплака, че дори личният му лекар "не вярвал" в съществуването на вируса и отказвал да помогне на усложнилия се пациент. 

Снимки: Агнес Методиева