Сидеров се мести от Народното събрание на "Московска" 33

Депутатите се връщат на работа след 2 седмици предизборна ваканция

Актуални новини
08:34 - 30 Октомври 2019
3305
Сидеров се мести от Народното събрание на "Московска" 33

Народното събрание се събира на първо заседание след 2-седмичната предизборна ваканция, като днес ще гласува оставките на Лиляна Павлова от ГЕРБ и на Волен Сидеров от "Атака" като депутати. Това става ясно от проекта на дневен ред за работата на парламента за тази седмица. Двете оставки са включени съответни като точка първа и втора в програмата на НС. 

Павлова е подала заявлението си за прекратяване на пълномощията й като депутат още на 16 октомври. Още през лятото правителството я номинира за вицепрезидент и член на Управителния комитет на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Процедурата бе дълга и изискваше одобрение от останалите членки. Това вече е факт и тя трябва да заеме поста от началото на ноември. 

Сидеров пък я подаде непосредствено преди вота - на 24 октомври, като заяви, че така е по-честно към избирателите. Освен канидат за кмет, той водеше и листата на националистите за общинския съвет в столицата. "Атака" взе 2 мандата е СОС, което означава, че той се мести от пл. "Народно събрание" на "Московска" 33.