Синът, пребил майка си в Дупница, остава в ареста

3 години затвор или 5000 лева глоба грозят насилника

Новини
10:46 - 07 Декември 2021
1311
Синът, пребил майка си в Дупница, остава в ареста

Синът, пребил майка си в Дупница, остава за постоянно в ареста. Мярка за неотклонение ,,Задържане под стража” за Димитър К., обвиняем в домашно насилие над майка си, определи Районен съд – Дупница.

На насилника е повдигнато обвинение, че в периода от 29.11.2021 г. до 02.12.2021 г. в гр. Дупница, в условията на продължавано престъпление през непродължителен период от време, при една и съща фактическа обстановка и при еднородност на вината не е изпълнил Заповед за незабавна защита, издадена на 22.10.2021 г., по гражданско дело на РС - Дупница и

За това престъпление, по закон се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ до три години или „Глоба“ до 5000 лева.

Доказателствата събрани на досъдебното производство сочат, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Обвиняемият е многократно осъждан, а от показанията на свидетелката – негова майка, става ясно, че същият проявява агресия по отношение на нея, тормози я, нанасял й е побой.

При задържането му от органите на реда, мъжът се държал грубо и арогантно спрямо полицейските служители, като отправял закани към тях.