СКАНДАЛ: Хората на Копейкин нахлуха в НС без сертификат

Политика
08:37 - 26 Януари 2022
6046
СКАНДАЛ: Хората на Копейкин нахлуха в НС без сертификат

Новият режим на влизане в парламента, който влезе в сила от понеделник – 24 януари, очевидно не засяга боцнатите „антиваксъри” от партия „Възраждане“. Днес е първият ден с пленарно заседание, в който ще се влиза със зелен сертификат или негативен тест за COVID-19.

Голяма част от парламентарната група на Костадин Костадинов, познат повече като Костя Копейкин, влезе заедно, без да показва COVID сертификат на входа.

„Ние се борим това да отпадне за всички българи. Ще влезем, както влизаме всеки ден. Тези сертификати са противоконституционни“, обяви зам.-председателят на партията Цончо Ганев пред Би Ти Ви.

Малко по-късно същото заяви и председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Той обяви, че няма сертификат и сравни мярката със забраната от 1941 г. година в сградата на НС да влизат евреи.

„Разчитам на моралната съвест на народните представители. Все пак сме си приели правила за достъп и е редно да ги спазваме, направили сме организация“, каза в понеделник председателят на парламента Никола Минчев.

Депутатите не могат да бъдат спирани от представители на НСО при отказ да покажат сертификат или откажат да се тестват.

Срещу входа на парламента има пункт за тестване, който работи от рано сутринта.