СКАНДАЛ: Лъсна едно от "бебетата" на Гроздан Караджов

Баджанакгейт гърми от Слави Трифонов - досегашният шеф на АПИ бил мъж на сестрата на спонсор на Дългия

Политика
16:32 - 11 Август 2022
13142
СКАНДАЛ: Лъсна едно от "бебетата" на Гроздан Караджов

Истински Баджанакгейт гърми от редиците на Има такъв народ. Става въпрос за скандален конфликт на интереси, разкрит от журналистите от "Бивол" - между спонсор на Слави Трифонов и досегашния (буквално до днес) шеф на АПИ Тодор Василев. 

От скандала обаче се осветлява и едно от "бебетата" на ексрегионалния министър Гроздан Караджов (както той наричаше пътните фирми и заради които поиска близо 4 милиарда лева от бюджета при преговорите за актуализацията му - б.р.), заради които падна и кабинетът на Кирил Петков. 

Ето какви са връзките според справките на колегите:

"Напънът на ИТН да се плащат милиарди на пътищарските фирми започна да намира класическо българско шуробаджанашко обяснение. Уволненият днес шеф на АПИ Тодор Василев и видният "пътищар" Слави Транспорта са баджанаци, женени за сестрите Елица и Цветина Илиеви.


Слави Транспорта с личното си возило

Тодор Василев е и бивш депутат от ИТН на Слави Трифонов в 45-то НС.


Тодор Василев - бивш народен избраник и вече бивш шеф на АПИ 

Слави Транспорта - Станислав Добрев Любомиров пък е едноличен собственик на свързаната с кръга „Делта Хил” фирма „ДЛВ” ЕООД.

“Делта Хил” и “ДЛВ” са свързани с брокера на влияние Орлин Алексиев - приятел на Слави Трифонов, както самият шоумен разкри в интервю за "Дарик" преди няколко месеца. 

Двете сестри Илиеви и вече бившият шеф на АПИ са свързани и чрез фирма „Хай Стрийт БГ". 

Справка на Lupa.bg пък разкрива, че Добри Любомиров, бащата на Слави Транспорта, е един от основните изпълнители на договори за ремонти на улици в София. Наричан Добри Далаверата в родния си Перник, е дългогодишен строителен бос.