Скандал в Lupa.bg: Хора на Джамбазки плашат със смърт майките от „Системата“

Общество
16:29 - 23 Ноември 2020
4303
Скандал в Lupa.bg: Хора на Джамбазки плашат със смърт майките от „Системата“

Активисти на ВМРО отправяли смъртни заплахи на майките от „Системата ни убива“ във връзка с протеста на 16 ноември пред централата на партията. Те са изпращали есемеси на протестиращите жени, в които пишело, че ще им изпратят мургави мъже да ги пребият и да им запалят палатките. За това сигнализира пред Lupa.bg Вера Иванова от „Системата ни убива“. 

„Научихме, че зад това стои Христо Иванова по прякор Германеца. Той е от ВМРО. Пуснали сме сигнал до главния прокурор, до Народното събрание, до председателя на Народното събрание, до Министерство на вътрешните работи за тези есесемеси, но до този момент не виждаме реакция“, обясни Вера Иванова.

Тя разказа, че майките от организацията са сезирали институциите у нас и за раняването на тяхна съмишленица от евродепутата Ангел Джамбазки по време на протеста пред централата на ВМРО. „Една от нашите жени пострада от бомбичките на Джамбазки, загуби слуха си, за което има издадено медицинско. В онази вечер полицай също пострада, но неговото име сякаш се пази в тайна“, каза Вера Иванова.

„На снощния протест бяхме ругани и унижавани и то от представител на реда. Полицай нарече наши деца мърши, измет, изроди. Това се случи по време на шествието, когато протестиращи и журналисти бяха залети с вода, най-вероятно по примера на евродепутата Ангел Джамбазки. Момичетата защитиха журналистите и попитаха полицаите, защо не се намесват. В отговор на това те бяха обиждани“, разказа майката.

Полицаят, който нарече две момичета мърши

Тя обясни, че е оттеглено обвинението на прокуратурата за листовките с надпис „Убийци“ срещу активистка на „Системата ни убива“. „Оттеглиха го, защото се вдигна медиен шум. Листовките не бяха внесени в Народното събрание, въпреки това се заеха с нас. Полицаи ровеха в кофите, за да ги броят. От много висока ниво е наредено това да се прави“, смята Вера Иванова.