Скандалът се заплита: Десислава Радева не пуснала Бареков до посланически пост

Политика
19:10 - 25 Юни 2020
16931
Скандалът се заплита: Десислава Радева не пуснала Бареков до посланически пост

Бившият евродепутат Николай Бареков, който от дни громи "Дондуков" 2 покрай разкритията за търговия с влияние между президентския съветник Пламен Узунов и обвиняемите братя Бобокови, изригна с нова порция сензационни новини. Оказва се, че Бареков е бил предложен за посланик в Куба през 2018 г., но не кой да е, а именно жената на Румен Радев - Десислава, е осуетила плановете му. 

"Който следи дебатите, вече знае, но да обобщя. Защо не станах посланик, въпреки номинацията в МС преди две години? Защото според критериите на президента Радев и неговия екип - заместник - председател на третата по големина ПГ в Европарламента е по-недостоен за посланик от търговски представител на “Родопа” Смолян в Либия отпреди 1989 година", пише Бареков.

И допълва, че да оглави мисията ни в Хавана не се е получило, защото нямал зад гърба си никой, като Пламен Бобоков, който да плати солидна лобистка такса. 

"Бях забравил тази неприятна случка в моя живот, но си я припомних вчера с неприязън като видях пазарлъците на президентския съветник Пламен Узунов и платените на брат му 60 000 лева. Явно външната политика за някои държавници е “външна търговия”. Да уточня, имам над 30 дипломатически мисии като представител на ЕП в целия свят. Пет години отговарях за дипломатическите отношения на Европарламента с Русия, Иран, Азербайджан, АСP- над 40 държави от Африка, Латинска Америка, Карибите и Тихия океан. Гласувах за Румен Радев и осигурих подкрепата му от Евроконсерваторите и по негова молба му организирах среща на “Дондуков” 2 с нашия лидер в Европарламента Саид Камал на 21 юли 2018 година. Моите представители (на ББЦ) в секционните избирателни комисии работеха за Румен Радев на изборите през 2016 година - над 7000 души. Мисля, че всичко това ми дава право да бъда отвратен и критичен", допълва още екс телевизионният водещ. 

А как се стига до името на първата дама? В един от уточняващите си коментари по повод разочарованието му отпреди 2 години, той пише:

"Бе ми съобщено през посредник от Дондуков 2, че семейство Радеви не подкрепят кандитатурата ми". 

Остава въпросът кой всъщност определя посланическите постове и на базата на какви критерии.