Скариди спагети с доматен сос в пакетчета
за 4 порции, 50 мин
Продукти
350 г изчистени скариди
2 глави лук
3 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
850 г домати – може от консерва
сол и черен пипер
400 г пълнозърнести спагети или друга паста по избор
4 стръка магданоз
75 г каперси (може да се заменят с нарязани зелени маслини)
8 филенца аншоа
Приготвяне
Обелените лук и чесън се наситняват. Сотират се кратко в 1 и ½ с.л. зехтин. Добавят се нарязаните домати. Подправя се със сол и черен пипер и се оставя да заври. Готви се на средна температура около 20 мин.
Спагетите се сваряват ал денте във вряща подсолена вода и се отцеждат. Смесват се със скаридите в доматения сос.
Разпределя се в 4 листа хартия за печене, намазана с останалия зехтин. Отгоре се разпределят каперсите, аншоата и магданозът. Сгъват се на пакетчета и се завързват с кухненски конец.
Пекат се в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) 15 мин. Поднася се в хартията.