Слави рути всичко от страх, че Рашков ще му разследва милионите

Дългия треперел да не подхване КПКОНПИ (липсващите) данъчни декларации

Политика
12:09 - 25 Юли 2022
4757
Слави рути всичко от страх, че Рашков ще му разследва милионите

КПКОНПИ е основната причина Слави Трифонов да се оттегли от преговорите за ново правителство. Това коментира независимият депутат Светлин Стоянов, който беше в групата на „Има такъв народ“, цитиран от "Евронюз България". 

По думите му, от партията на Трифонов са подкрепили законопроекта за промени в антикорупционния орган, но е трябвало да подкрепят и Бойко Рашков. 

След 15 май се разбра, че г-н Слави Трифонов не е попълвал имуществена декларация, която се подава в КОНПИ. Какви са причините – „всеки сам си преценя“, както се казва, но това е факт, обясни Стоянов.

Според него, Трифонов вероятно се страхува, че след като Бойко Рашков оглави антикорупционната комисия, може да започнат проверки към хората, които не са подавали декларация, а по закон трябва.

Той коментира и дали е възможно изтеклият запис от заседанието на ПГ на „Демократична България“ да е станал причина ИТН да напуснат преговорите за нов кабинет, сформиран с третия мандат.

Записът е само поредната Македония. Само повод, смята Стоянов.

Може някой наистина да се е обадил на г-н Трифонов и да му каже да изтегли депутатите си от преговорите. Не може Любен Дилов – син да казва, че от ИТН са най-лъганите депутати. В момента ГЕРБ и ДПС се защитават, а ИТН трябваше да ги чегъртат, допълни депутатът.

Според него, народните представители от ИТН са „читави хора, експерти в тяхната област, чисти хора“. Допълни, че не е водил разговори с никой от тях, за да не смятат за опити за оказване на влияние.

Стоянов е убеден, че би могло да се намерят осем гласа за подкрепа на кабинет.

Тази партия се превръща в политическо камикадзе, тя е рушител. Ние предупредихме г-жа Нинова, че сме изключително скептични относно подкрепата на ИТН. Това беше в четвъртък, в петък те потвърдиха всички наши опасения, допълни той.

Депутатът заяви, че правителство без ИТН може да има. Аз съм уверен, че ако г-жа Нинова вкара в НС кабинета с имената на министрите, ще мине. Тя наистина е твърдо решена да състави правителство с третия мандат.

Стоянов обаче допълни, че дори да се сформира правителство с третия мандат, хоризонтът му е краткосрочен.