Слави се закани да „изчегърта” ГЕРБ

Нямах желание да вляза в политиката, наложи се, призна лидерът на „Има такъв народ”

Личности
13:09 - 08 Май 2021
9613
Слави се закани да „изчегърта” ГЕРБ

„Не съм тръгнал да се занимавам с този политически проект (ИТН -б.р.), защото съм имал невероятното желание да стана политик.

Аз съм тръгнал да правя това, защото цялата политическа система отказа да признае мнението на 3,5 млн. българи, които са гласували на законен референдум. Искам това нещо, което е логично, морално и законно, да бъде наложено“.

Това каза лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, цитиран от БНР.

Той бе категоричен, че това, което партия ГЕРБ е направила, трябва да бъде "изчегъртано с всички законови средства".

Той поясни, че се е дистанцирал от изявления по медиите, защото по думите му интернет за него е начини на изразяване, понеже вижда пълна свобода там.

Според лидера на ИТН БСП е „най-слабата беззъба опозиция от 30 години насам".

„Ляво - дясно отдавна се е размило. Съвременният свят е различен. За мен поведението на ИТН е практично. Но не като интереси на самата партия, а практично в интересите на суверена“, каза Трифонов и подчерта, че конкретните случаи определят насоката на ИТН дали е лява, или дясна партия.

По думите му винаги ще сме емоционално свързани с Русия, но сме членове на ЕС и на НАТО.

"България винаги ще бъде свързана емоционално с Русия заради жертвата, която е направила за нас. Сега ситуацията е различна. Правилен беше ходът преди години на българския суверен да стане член на Европа и на НАТО, затова трябва да сме лоялни партньори на тези две организации.

Най-после да има едно отношение, в което няма два крака - единият стъпил на едно място, другият на друго място. Когато един партньор е предсказуем, ще можеш да му имаш доверие. Трябва да си принципен, последователен, лоялен", обясни лидерът на "Има такъв народ".