След денонощие: Изгасиха пожара в бившия месокомбинат край Силистра

Общество
14:49 - 13 Април 2023
1026
След денонощие: Изгасиха пожара в бившия месокомбинат край Силистра

Окончателно е потушен пожарът в бившето месопреработвателно предприятие край Силистра, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Повече от 24 часа продължиха усилията на огнеборците от Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" за овладяване на огъня, разпрострял се на площ от 800 кв.м. В работата бяха мобилизирани противопожарни екипи на РСПБЗН-Силистра с четири специализирани автомобила, един от които с 30-метрова автомеханична стълба, освен това се включиха и подсилващи групи огнеборци, които са били в почивка.

В помощ на пожарникарите с водоноски помогнаха и две местни земеделски кооперации. Възпрепятстващ фактор обаче се оказал срутване на помещението, където е възникнал пожарът, като в него са горели изолационни материали, отделяйки гъст дим.

Близо 600 кв.м запалени термопанели и около 2000 кв.м опушени стени са щетите от произшествието, но благодарение на усилената работа на огнеборците и останалите участници за взетите ефективни мерки за локализиране на пожара и защита на съседните помещения, са спасени три сгради. 

Към момента предполагаемата причина за произшествието е извършване на огневи работи в сградата. Не се съобщава при пожара да са пострадали хора.