След карантината: Най-много по 3 големи бири в кръчмите

Свят
07:27 - 29 Април 2020
3535
След карантината: Най-много по 3 големи бири в кръчмите

Британските пъбове да ограничат до 3 големи бири поръчките на клиентите си след падането на ограниченията на карантината заради коронавируса, препоръча професор, който е сред консултантите на правителството.
 
Професор Еял Уинтър изтъкна, че в момента британците „изпитват глад“ по кръчмите, затова управляващите трябва да наложат първоначален лимит за пиенето, за да няма тежки реакции от евентуални пиянски ексцесии при невъздържаност.
 
Пред "Гардиън" преподавателят от Университета Ланкастър настоя за запазване на социалната дистанция при отварянето на пъбовете.

Кръчмите във Великобритания бяха затворени на 23 март, когато правителството на Борис Джонсън смени предишните си хлабави мерки с по-строга карантина. След като сам изпита на собствен гръб в интензивното на лондонска клиника колко опасен може да е вирусът, премиерът обяви, че е възможно да въведе още ограничения.
 
Според проф. Уинтър собствениците на кръчми трябва да наложат бирени дажби на клиентите си – 2 или 3 британски пинти (една британска пинта е 568 мл), след което учтиво да ги помоли да се прибират вкъщи.
 
"Хората изпитват глад за кръчмите, те са важна част от британската култура“, каза проф. Уинтър. „Затова трябва да правилата да бъдат пределно ясни и да се обясни на обществото каква е причината за тях.“
 
През март британците са похарчили за алкохол около 1,2 милиарда паунда.