След препирня: Младият меринджей закла мъж в село Градинарово

Братът на тв звездата Янко Радев му помогнал да убие Живко

Общество
16:09 - 17 Август 2022
6506
След препирня: Младият меринджей закла мъж в село Градинарово

Мъж на 54 години е бил убит на мегдана в село Градинарово. Той е бил намушкан многократно с нож в неделя вечерта, след скандал с двама роми от същото село.

Жертвата се казва Живко. Убийството на мъжа, чиято кръв буквално е изтекла на мегдана за минути, се е случило след препирня, започнала предишната вечер – в събота.

Двама братя от селото – Митко и Янко Радев – станал известен преди години с прозвището „млад меринджей“, се скарали с Живко. Според хора от селото, причината за това е, че Янко обикалял из центъра на селото и бърникал по електромерите на различни домакинства. Не е ясно с какво точно Живко е провокирал двамата братя, но е факт, че малко след 20 часа в неделя те го догонили на мегдана, Янко го съборил на земята, а Митко го намушкал. Поне 4 са прободните рани, нанесени на жертвата.

Десетки са били свидетелите на зверство. Млад мъж, студент по медицина, се е опитал да окаже първа помощ на жертвата, но безуспешно – за минути кръвта на Живко изтекла и той издъхнал. Друг мъж на практика задържал двамата мъже, отговорни за трагедията, и обезопасил местопрестъпението.

От полицията потвърдиха за тежкото престъпление. Мъжете са задържани. Извършват се процесуално-следствени действия за изясняване на случая.