Сложиха охрана на общинаря със запалената къща

Полицията разследва пожара в дома на Пламен Христов

Крими
16:37 - 08 Ноември 2019
1718
Сложиха охрана на общинаря със запалената къща

Областното ръководство на БСП във Враца наема охранители за заплашвания общински съветник в Борован Пламен Христов, съобщи председателят на областния съвет на червените Иво Лилов. 

Свидетел на снощния палеж е станала 7-годишната  дъщеря на общинаря, съобщава "Булнюз". Именно тя видяла, че вратата на гаража е в пламъци. Детето ужасено извикало чичо си, който започнал да потушава огъня.

По-рано днес народният представител Иван Иванов съобщи в парламента, че Христов е бил обект на продължителни заплахи. 

Снощи около 21.30 часа неизвестен пироман запали гаража на новоизбрания общински съветник заради важно гласуване в Борован.

Иво Лилов съобщи и каква според него е причината за огнената атака. Днес от 16 часа Христов е трябвало да издигне кандидатурата на колегата си Петър Станев за председател на общинския съвет в Борован. Избирането на Станев като ръководител на местния парламент предварително било подкрепено от общинските съветници от местната коалиция. След снощната случка Христов обаче заявил категорично, че няма да направи номинацията и при всички направени положения ще гласува „Въздържал се“. 

Народният представител Анастас Попдимитров каза, че е поискал среща с директора на областната дирекция на МВР Янко Янколов, за да обясни какви мерки ще предприеме за разкриването на престъплението.