Служби, дансаджии, меверета? Евтини шафрантии на късопишките

Абе, чудя се дали се сетиха тия дни да наминат през циганската махала в Русе да проверят за Ружа Игнатова

Коментар
01:23 - 06 Юни 2023
17079
Служби, дансаджии, меверета? Евтини шафрантии на късопишките

Ако има нещо от напоителните упражнения със слушалка на Руди Ренегата, на което не само се радвам, но и се гордея,че съм чул, то е предложението да бъдат изметени от горе, до долу шефовете на идиотските ни т. нар. „служби“. Тези олигофренски коптори на некадърници и платени шафрантии, които до 22 февруари миналата година повтаряха, че руска атака срещу Украйна е немислима, въпреки че орките вече бяха заредили фронтовата линия с банки кръв и антибиотици.

Същите тези тъпунгери онзи ден научиха, че Гелето от Братя Галеви си е в къщата в Ресилово. Вярно, разбраха го след клисаря на селската църква, чистачката на кметството и овчаря и още не са сигурни дали е бил жив, умрял, или в някакво междинно състояние, но пък му направиха ДНК тест. Като гледам какви са им оперативниците, сигурно са му пуснали посявка за херпес или сифилис. Нечувана олигофрения.

Абе, чудя се дали се сетиха тия дни да наминат през циганската махала в Русе да проверят за Ружа Игнатова. Като нищо ще се окаже, че си е у дома, нищо, че я издирват под дърво и камък. А лицето Васил Крумов Божков къде е? А Цветан Василев? А Ивелин Банев? Пепи Еврото? Хайде, майната му на тоя, последния, той поне ни остави Любена за радост ако не на милиони, то поне на хиляди.

В същото това време един сричащ дядка, по професия зенитчик, който се води директор на най-елитната ни контраразузнавателна единица, притичваше миналата седмица до парламента като министерско шофьорче за кафенце, когато му свирнаха онези с късите пишки. И правеше дълбокомислени заключения и мяташе миризливи ченгеджийски бомбички. „Има министри, които не са работили в интерес на България“. „Съветници са изнасяли класифицирана информация“. Ей такива ги ръсеше белоглавият експерт, който не може да различи Ангел от Сандански от Ангелинка от Елин Пелин, коронарна тромбоза от корен на зъб и национална сигурност от национален отбор по тенис на маса.

Поне обаче беше разкрита една голяма загадка. Аз си признавам, че от години се чудя какво точно работят безбройните чантаджии и шпиономани на бул. „Черни връх“, ама вече знам. Участват в кенефни кампании за очерняне на политически субекти, измекярстват в посока на конюнктурния си интерес, опитват се да се намесват директно с мазните си, ченгеджийски пръсти в механизмите на парламентарната демокрация. Те се нуждаят те просто от чистка, не от изчегъртване, а от призовка и гостуване на бай Ставри.

Още от порочното си зачатие през 2008-а като инструмент във вътрешните борби между неопитния премиер Сергей Станишев и отлюспената му някогашна дясна ръка Румен Петков, т. нар, ни агенция за национална сигурност показа, че единствената й задача е да изпълнява политически поръчки. Вече второ десетилетия тя действа като пропагандна машина и бълва компромати от тъмното, нейни агенти обикалят сутрешните блокове, пишат в ченгеджийски сайтове, а някои дори съветват парламентарни комисии. А, забравих, прибират и по 130 милиона от държавния бюджет.

Всъщност, не ми пука дали са слуги на Коце Къс., на Путин, на Радев, на Макрон, или на Анна Бърнабич. Важното е, че са некадърни, пробити, вредни и излишни. За сметка на това, типично по ченгеджийски, са изумително нагли. Сега обаче, скъпи милиционерчета, не е 1973 г.