Сметанов дроб с ябълки и червен лук
за 2 порции, 35 мин
Кухня
08:51 - 10 Април 2021
3991

Продукти
500 г черен дроб – свински, телешки, пилешки дробчета
1-2 ябълки
3 с.л. олио, зехтин или масло
2-3 глави червен лук
350-400 мл бульон по избор
2-3 с.л. течна готварска сметана
мащерка
сол и черен пипер
Приготвяне
Черният дроб се нарязва на ивици или по-едри кубчета и се запържва за кратко – да остане сочен, в сгорещената предпочетена мазнина.
Изважда се и в същата мазнина се запържват нарязаният по на едро обелен червен лук и ябълките на кубчета.
Сипва се бульонът и се оставя да заври. Посолява се, слага се мащерката и къкри докато се посгъсти.
Връща се в соса черният дроб, сипва се сметаната и се оставя само да кипне.
Поръсва се с черен пипер.