Сметанов дроб с ябълки и червен лук

за 2 порции, 35 мин

Кухня
08:51 - 10 Април 2021
2382
Сметанов дроб с ябълки и червен лук

Продукти

500 г черен дроб – свински, телешки, пилешки дробчета

1-2 ябълки

3 с.л. олио, зехтин или масло

2-3 глави червен лук

350-400 мл бульон по избор

2-3 с.л. течна готварска сметана

мащерка

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Черният дроб се нарязва на ивици или по-едри кубчета и се запържва за кратко – да остане сочен, в сгорещената предпочетена мазнина.

Изважда се и в същата мазнина се запържват нарязаният по на едро обелен червен лук и ябълките на кубчета.

Сипва се бульонът и се оставя да заври. Посолява се, слага се мащерката и къкри докато се посгъсти.

Връща се в соса черният дроб, сипва се сметаната и се оставя само да кипне.

Поръсва се с черен пипер.