Сметанова супа с репички (и листенцата от репички)

за 6 порции, 30 мин

Кухня
09:21 - 10 Юни 2019
489
Сметанова супа с репички (и листенцата от репички)

Продукти

3 връзки репички

200 г картофи

1 шалот или друг по-дребен лук

1 с.л. масло

900 мл зеленчуков бульон

100 г заквасена сметана или изцедемо кисело мялко

сол, черен пипер и индийско орехче

 

Приготвяне

Заделят се 10 цели репички.

Останалите се нарязват на дребно заедно с по-нежните листенца на репичките.

Обелените картофи се нарязват на кубчета.

Обеленият шалот се наситнява и се запържва няколко леко в разтопеното масло.

Добавят се картофите, нарязаните репички и листата им и се сотира всичко още 3 мин.

Сипва се бульонът, оставя се да кипне и се готви на тих огън 20 мин.

5 репички се нарязват на кръгчета, останалите 5 – на кубчета.

Супата се пасира и се разбърква със заквасената сметана.

Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче.

Разбърква се с репичките на кубчета. Гарнира се с репичките на кръгчета.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.