Снегът идва до часове, гответе лопатите

В петък валежите ще са в процес на спиране

Общество
15:58 - 05 Декември 2023
13379
Снегът идва до часове, гответе лопатите

Според последните анализи на Американския глобален модел GFS и Европейския център за средносрочни прогнози (ECMWF), под влияние на многоцентрова област от ниско налягане, в периода между 07- 08 декември ще се създаде значителна валежна обстановка от дъжд и сняг, съобщават синоптиците от "Метео Болканс".

Времето на Никулден

Oт югозапад облачността ще се увеличи и на места, предимно над планинските райони от Западна и Централна България ще превали дъжд. Поради по-ниските температури в Предбалкана валежите ще са от сняг. По-късно през деня валежите ще обхванат Източна България, като над тези райони се очакват и по-значителни валежи от дъжд, а над Западна България валежите ще са в процес на спиране. 

Според последните анализи на Американския глобален модел GFS и Европейския център за средносрочни прогнози (ECMWF), под влияние на многоцентрова област от ниско налягане, в периода между 07- 08 декември ще се създаде значителна валежна обстановка от дъжд и сняг. 

Около обяд в четвъртък от запад на изток облачността ще се увеличава и отначало в Западна България, а през деня и в Дунавската равнина ще започнат нови валежи от дъжд. Поради по-ниските температури бързо ще преминат в сняг. Максималните температури в четвъртък ще са между 3-4°С. Ще духа силен северозападен вятър и температурите ще се понижат.

В петък валежите ще са в процес на спиране, като най-късно в Източна България температурите ще се понижават.