Собствениците на „Беса транс“ са неоткриваеми

След трагедията на "Струма" министерството на транспорта и съобщенията отне лиценза на фирмата

Балкани
13:39 - 26 Ноември 2021
2018
Собствениците на „Беса транс“ са неоткриваеми

Македонският държавен инспекторат по транспорт не може да открие собствениците на туристическата агенция "Беса транс", чийто автобус катастрофира на АМ "Струма" на 23-ти ноември. При инцидента загинаха 44 души, а други 7 бяха ранени.

Директорът на инспектората Руфет Хусеини съобщи, че техни служители са посетили офисите на "Беса транс" в Скопие и Тетово, но те са били затворени, а на посочените телефони никой не отговаря.

"Офисите са затворени. Никой не вдига на посочените телефони. Ние не сме в състояние да извършим извънредна проверка на компанията", каза той пред МИА.

След трагедията министерството на транспорта и съобщенията отне лиценза на "Беса транс", защото се оказа, че катастрофиралият автобус не е имал разрешително за извършване на международен превоз.

По-късно стана ясно, че автобусът не е преминал и през задължителната митническа порверка на излизане от РСМ на ГКПП Деве Баир /Гюешево от българска страна, бел.ред./. Според директора на митническата администрация в Скопие Славица Кутиров това е станало, "защото системата работела бавно".