Собственикът на кафе „Мокай“ е задържаният с 50 г кокаин

Явор Морфов е пуснат на свобода след 24 часа

Крими
17:30 - 21 Юли 2020
7040
Собственикът на кафе „Мокай“ е задържаният с 50 г кокаин

Собственикът на култовия бургаски кафе-бар „Мокай“ – 48-годишният Явор Морфов – е арестуваният с 50 грама кокаин в жк „Зорница“, съобщава Флагман.БГ.

Той е задържан от служители на Пето Районно управление. Те нахлули в заведението,  работейки по сигнал, и се насочили директно към единия от братя Морфови – собственици на бара. Той седял на маса, когато униформените се легитимирали и поискали да извършат обиск. У него открили 2 грама кокаин, празни найлонови пликчета и електронна везна. 

Последвало претърсване в дома му в бл. 2, където униформените намерили и иззели още 50 грама от същия наркотик, след което Явор Морфов е задържан за 24 часа. 

Морфов е пуснат вече на свобода. На черния пазар кокаинът, намерен у него, е на стойност над 8000 лв.

Това съвсем не е първият случай, с който името на кафе „Мокай“ е отбелязано в полицейските хроники като любимо място на ъндърграунда. В последния ден от април 2019 г. заведението се превърна в сцена на кървава криминална проява на Петър Попчев-Попчето, който за малко не уби друг клиент - Тодор Т. Пострадалият бе откаран към УМБАЛ-Бургас в тежко състояние с разбито лице и в комоцио и при удар в главата си бе глътнал езика.  Веднага след екшъна в кафето Попчев се покри вдън земя и бе издирван в продължение на повече от 6 месеца от органите на реда. Той е обвинен и в убийството на 36-годишния Николай И. през 2016 г.