Спагети с гъби по тоскански
за 2 порции, 30 мин
Продукти
200 г спагети или друга паста
250 г гъби по избор
150 г чери домати или от големите на парчета
125 мл зеленчукова бульон
2 скилидки чесън
4 с.л. зехтин
1 с.л. наситнен магданоз
4 с.л. бяло вино
босилек
Приготвяне
Спагетите се сваряват ал денте във вряща подсолена вода.
Обелените скилидките чесън леко се смачкват и се запържват в загретия зехтин няколко секунди да си отделят аромата.
Прибавят се гъбите, нарязани на едри парчета. Поръсва се магданозът и се запържва с разбъркване около 3 мин.
Деглазира се с виното - да кипне силно, и се сипва и зеленчуковият бульон. Оставя се да къкри докато малко поизври течността. Подправя се със сол и черен пипер.
Доматчетата се разполовяват, добавят се към гъбите и се разбърква на котлона.
Слагат се в соса отцедените спагети и внимателно се разбърква всичко.
Гарнира се с листенца босилек.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.