Спагети с гъби по тоскански

за 2 порции, 30 мин

Кухня
10:24 - 03 Август 2020
1359
Спагети с гъби по тоскански

Продукти

200 г спагети или друга паста

250 г гъби по избор

150 г чери домати или от големите на парчета

125 мл зеленчукова бульон

2 скилидки чесън

4 с.л. зехтин

1 с.л. наситнен магданоз

4 с.л. бяло вино

босилек

 

Приготвяне

Спагетите се сваряват ал денте във вряща подсолена вода.

Обелените скилидките чесън леко се смачкват и се запържват в загретия зехтин няколко секунди да си отделят аромата.

Прибавят се гъбите, нарязани на едри парчета. Поръсва се магданозът и се запържва с разбъркване около 3 мин.

Деглазира се с виното - да кипне силно, и се сипва и зеленчуковият бульон. Оставя се да къкри докато малко поизври течността. Подправя се със сол и черен пипер.

Доматчетата се разполовяват, добавят се към гъбите и се разбърква на котлона.

Слагат се в соса отцедените спагети и внимателно се разбърква всичко.

Гарнира се с листенца босилек.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.