Спипаха двама да произвеждат пико в Сливен

Единият от задържаните мъже е познат на полицията

Крими
12:07 - 25 Септември 2020
1164
Спипаха двама да произвеждат пико в Сливен

В Сливен е разкрита нарколаборатория за производство на "пико", съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Късно през нощта в сряда полицаи от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Сливен са влезли в жилище в сливенския квартал "Даме Груев". 

Там са били хванати в момент на производство на наркотик криминално проявеният и осъждан Д.Б. и Р.П., без криминални прояви. Намерени и иззети са множество прекурсори, вещества и предмети, необходими за производството на синтетични наркотици. Иззети са пликове, съдържащи около 250 грама кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин - тип "пико". Двамата са отведени в РУ-Сливен и първоначално задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен.

В хода на операцията полицаи от участък "Квартал Шести" в Нова Загора са задържали 31-годишния К.Р. от Стара Загора за притежание на хероин. При обиска у него са намерени и иззети 10 пликчета, съдържащи бледокафяво, прахообразно вещество, което е реагирало на хероин. Мъжът е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.