Спипаха младеж да прекарва през "Капитан Андреево" марихуана за 37 бона

Наркотикът бил скрит в тавана на автомобила на 27-годишния дилър, съобщиха от Агенция „Митници“

Общество
12:32 - 18 Септември 2020
1103
Спипаха младеж да прекарва през "Капитан Андреево" марихуана за 37 бона

Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем М.Г., на 27 г., за това, че на ГКПП – Капитан Андреево, с лек автомобил БМВ, с хасковска регистрация, без надлежно разрешително, направил опит да пренесе през границата на страната в Турция, високорисково наркотично вещество – марихуана, с общо бруто тегло 9,240 кг, на стойност 36 960 лева.

В акцията по разкриване на наркотичното вещество са участвали служители от Главна дирекция „Гранична полиция“ и от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ в Агенция „Митници“.

На 16 септември 2020 г., около 11 ч., на ГКПП –Капитан Андреево пристигнал лек автомобил, управляван от обвиняемия М.Г. Той пътувал сам в колата в посока от България към Турция. Автомобилът е бил селектиран за щателна митническа проверка. Във фабрична кухина между тапицерията и тавана на колата, са били открити 26 полиетиленови плика. Те съдържали зелена тревиста маса, която при полеви наркотест реагирала на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 9,240 кг и е на стойност 36 960 лева.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е бил задържан за срок от 72 часа. Днес, 18 септември 2020 г., Окръжна прокуратура – Хасково ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.Г.