СПОКОЙНО, Живко Миланов няма рак на белия дроб

Спорт
18:30 - 25 Юни 2020
14991
СПОКОЙНО, Живко Миланов няма рак на белия дроб

Дългогодишният капитан на Левски Живко Миланов изненадващо се сбогува с футбола след мача на "сините" с Локо Пд за купата и през сълзи обяви, че тежко заболяване на белите дробове го принуждава да приключи със спорта. Зетят на Борислав Михайлов стресна спортната общественост, като намекна за онкологично заболяване. Както е известно, ракът на белия дроб е един от най-опасните бичове за 21-и век, като само у нас от него годишно умират 4000 души.

За щастие се оказва, че Живко има по-различно заболяване, макар и изключително тежко и опасно за живота, научи Lupa.bg. Става въпрос за т. нар. белодробен лимфом - злокачествено заболяване на лимфните възли, което е образувало тумори в дробовете. То е съвсем различно от класическия рак на белия дроб, който обикновено е запазен за тежки пушачи над средната възраст. Лимфомът може да порази и млад човек без вредни навици  като 35-годишния Миланов, че дори и дете.

Типичният симптом на болестта е силна умора след съвсем леко физическо усилие - именно причината Живко да отиде да се прегледа за първи път преди 3 месеца. Лечението на белодробния лимфом започва с операция по отстраняване на засегнатата част от белия дроб, може да се наложи да се отстрани и целият орган. После се пристъпва към радиотерапия.

Болестта е много рядка - само един-двама от 100 пациенти с тумори на дихателната система страдат от нея. Желаем на Живко Миланов, съпругата му Бисера - първородната щерка на Боби Михайлов, и двамата им сина много смелост и да преминат с успех през тежкото изпитание.