Спонсорът на Левски иска Мъри да промени решението си

Palms Bet не вземат пари от фенските дарения и приходите от билети

Футбол
22:06 - 10 Април 2023
7073
Спонсорът на Левски иска Мъри да промени решението си

Генералният спонсор на Левски - "Palms Bet", излезе с отворено писмо след драмите, случващи се в клуба в последната седмица.

При напускането на Станимир Стоилов, което разтресе клуба, треньорът посочи вмешателството на генералният спонсор с управлението на клуба като основна причина за неговото оттегляне.

Освен това в последните месеци на няколко пъти Стоилов намекваше за подобни действия от страна на компанията спонсор.

От "Palms Bet" категорично отрекоха да е имало вмешателство от тяхна страна и изброиха нещата, които са сторили за Левски извън чисто спонсорския договор.

Сред тях са почти два милиона лева, преведени на клуба извън спонсорските договори, като от тях 750 000 лева са под формата на заем.

Компанията също така признава, че за консултантските й услуги има споразумение според което, тя получава 10% от приходите на клуба, сред които обаче не влизат фенските дарения и приходите от билети.

Не на последно място, "Palms Bet" изразява съжаление за решението на Станимир Стоилов и надежда, че той може да промени своето решение.

Ето и както пише в отвореното писмо:

"С настоящото писмо бихме искали да потвърдим нашата безрезервна подкрепа към ПФК "Левски" и намерението ни да продължаваме да сме до "Левски" в пътя му напред и в развитието му като елитен клуб в българския и европейски футбол.

С настоящото писмо бихме искали да потвърдим нашата безрезервна подкрепа към ПФК "Левски" и намерението ни да продължаваме да сме до "Левски" в пътя му напред и в развитието му като елитен клуб в българския и европейски футбол.