Сръбски баскетболист осъден заради домашно насилие

Милан Гурович пребил съпругата си и дъщеря си, няма право да ги доближава половин година

Спорт
21:04 - 13 Декември 2019
2324
Сръбски баскетболист осъден заради домашно насилие

Бившият сръбски баскетболист Милан Гурович призна, че във вторник е нападнал физически и е пребил съпругата си Таня и 16-годишната си дъщеря Милица. Днес той бе разпитан по обвиненията за домашно насилие и сключи споразумение с прокуратурата, като призна вината си. Гурович бе осъден по бързата процедура на 10 месеца домашен затвор и му е забранено да доближава съпругата и дъщеря си за срок от шест месеца, съобщава електронното издание на вестник "Вечерне новости".

От неотдавна за подобни случаи на домашно насилие в Сърбия се вземат съдебни решения по спешната процедура. Таня и Милан Гурович са женени от два десетилетия и половина и имат четири деца, Милица е единствената им дъщеря. Преди да бъде арестуван, Гурович твърдеше, че не е докосвал дъщеря си и само е отблъснал съпругата си, а тя иска да му напакости, защото искал развод, с което тя не била съгласна.

Таня Гурович разказа пред полицията, че след като се скарали съпругът й е удрял с юмруци по главата, тя паднала на земята, а той продължил да я бие. Дъщеря им Милица й се притекла на помощ, което допълнително ядосало баскетболиста, който блъскал главата й в стълбите, ударил я и й изкривил носа. Таня Гурович се оплаква от болки в корема и главата, двете са освидетелствани. Според неофициална информация Милан Гурович вече е бил обвиняван за участие в безредици на едно състезание.

Вицепремиерът Зорана Михайлович най-остро осъди насилието от страна на Гурович. Тя коментира случая, заявявайки, че няма оправдание за подобно поведение. Михайлович посочи, че и един шамар е насилие и никой няма право да малтретира, безпокои, бие или убие жена и призова за насилието да се съобщава и насилниците да бъдат наказвани.