Станишев не вижда проблем, ако не е водач на евролистата  

Не водя войни в БСП, каза лидерът на ПЕС

Политика
11:18 - 16 Март 2019
1773
Станишев не вижда проблем, ако не е водач на евролистата
 

Сергей Станишев обяви, че за него няма проблем, ако той не бъде водач на червената листа за евроизборите на 26 май т.г. Важно е какъв дебат за Европа ще предложи БСП, каза лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) пред Нова телевизия. В неделя социалистите ще изберат на тежък пленум кой ще е начело на листата – бившият премиер или депутатката и негова някогашна приятелка Елена Йончева. Както Lupa.bg първо съобщи почти сигурно е, че журналистката ще оглави евролистата на Столетницата.

„БСП е демократична партия. Повече от месец върви номинация на кандидати. Над 200 са минали. Нямам точна информация, но имам 85% от общините. С Елена Йончева сме с най-много номинации. За мен това е лично доверие и аз го оценявам като голяма отговорност”, коментира Станишев.

Според него е важно БСП да се яви с ясна европейска политическа физиономия и да защитава европейския интерес. „С дебатите трябва да покажем, че БСП е не само опозиция, а и алтернатива. Евроизборите са възможност социалистите да вдигнат червен картон на ГЕРБ. Залогът е не само коя партия ще има повече депутати, а може ли да се предизвикат предсрочни избори и как БСП ще отиде на местните избори”, обясни бившият председател на червената партия.

Станишев заяви, че никога не води войни в партията и не преследва цел да е лидер на вътрешната опозиция срещу Корнелия Нинова.

„В БСП винаги е имало спорове, аз ще направя всичко, което зависи от мен, и утре БСП да излезе единна. Не е ключово кой ще е първи, втори и трети в листата, а да приключи този процес на номинации и да започнем да правим истинска кампания, за да знаят хората какво БСП предлага и може ли да е алтернативата на ГЕРБ”, заключи лидерът на европейските социалисти.