Станишев: Оставката на Нинова не решава нищо

Лидерът на ПЕС настоява за дълбок анализ на грешките в партията, а не за замитане под килима

Политика
12:15 - 01 Юни 2019
3090
Станишев: Оставката на Нинова не решава нищо

Има опасност това, което се случи на европейските избори – едно изкуствено наложено от ръководството разделение, да се повтори и на местните избори. Това е опасно за резултата от кметския вот. Така лидерът на ПЕС коментира провала на БСП на вота миналата неделя.

Според него оставката на червената шефка Корнелия Нинова не решава проблемите на Столетницата. 

Станишев е на мнение, че партията се нуждае от много задълбочен анализ защо се е стигнало да загуба на вота, при положение, че само 2 седмици преди него социологическите агенции даваха преднина на БСП пред ГЕРБ или в най-лошия случай победа на управляващата партия, но с до максимум 2 или 3 процента. 

"Защо за втори път, след 2017 година, при избори почти поднесени на тепсия с много благоприятна среда – голямо недоволство от управлението на ГЕРБ и водещи позиции на БСП според социологическите проучвания, в крайна сметка губим. Защо не ни припознават като алтернатива, тъй като не е тайна, че и този път основната линия в кампанията беше „Гласувайте за БСП и това е първа крачка към предсрочни избори“, но това не сработи. И означава, че трябва истински анализ, а не драматични действия или замитане на нещата под килима", заявява лидерът на ПЕС.