Стефан Мавродиев на 80: Още ме боли след операцията!

Заради здравословни проблеми, големият актьор се размина със снимките на филм

Култура
16:41 - 05 Януари 2024
5763
Стефан Мавродиев на 80: Още ме боли след операцията!

Големият актьор Стефан Мавродиев навърши 80 години малко преди Нова година - на 29 декември, и направи шумен купон по този повод.

„Почивах си на Нова година от купона, който направих по повод рождения ми ден. Ами още не съм се възстановил. Има колеги, които почерпих от Младежкия театър, където от години работя, но има и такива, дето не ги видях, защото не можеха и пак ще се видим, надявам се.“ Това сподели Мавро дни след началото на 2024 г. в интервю за седмичника "Уикенд".

Стефан Мавродиев като носител на почетен "Аскеер"

„Много тежко понесох тази операция. И сега от време на време ме боли, но не се давам. Заради операцията се наложи да се откажа от главна роля в киното, а преди две години ми предложиха да участвам и в друг филм, но имах лъжлива здравословна тревога и трябваше да отхвърля и тази оферта. Както се казва, разминах се с проекта като с бърз влак. На мен вече ми пречат обективните обстоятелства да съчетавам снимките и работата в театъра“, признава актьорът легенда, който продължава да пише и стихове. „Когато ми е най-трудно, сядам и пиша каквото ми дойде на акъл. Вярно, че имам стихосбирки, но този път го пиша, за да се успокоя сам себе си. Веднага след операцията си репетирах нещо, което съм правил навремето, и веднага ми се проработи. Пълен съм с мечти в главата си и с идеи, но се съмнявам, вече в това ми положение, да се случат нещата“, казва Мавро пред "Уикенд".

Да му помага от време на време се отзовава бившата му съпруга Аля, а всеки ден му се обажда дъщерята Ивана, която е омъжена за българин но семейството й живее във френската столица. „Внучето Стефан идва лятото, заедно ходим на море обикновено. И той ми се обажда и сега почти всеки ден. Искал да идва сам със самолета и майка му се смее. Но дъщеря ми не ме оставя, милата“ обяснява Мавро. „Аз не обичам рождени дни, годишнини и какво ли друго не, свързано с цифри. Цифрите не са нищо особено. Прави ми удоволствие да празнувам и да си говоря с хора, които познавам от години, работил съм с тях и се разбираме. Едно време правих огромни купони вкъщи, а столове взимахме от съседите. Сега е по-спокойно, но пак не се предавам“, с усмивка заявява Стефан Мавродиев.