Стефан Вълдобрев записа коледна песен (ВИДЕО)

"Обичайните заподозрени" радват малки и големи с "Лепило за брада"

Нещо за четене
12:12 - 04 Декември 2019
5484
Стефан Вълдобрев записа коледна песен (ВИДЕО)

Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ записаха коледна песен, която се казва „Лепило за брада“. „Ето нашия подарък за предстоящите Коледни празници - една песен за малките, които искат да станат големи и да знаят всичко. И за големите, които знаят всичко, но искат да вярват като децата“, похвали се във фейсбук известният певец, композитор и актьор.

Песента за пръв път бе изпята пред публика по време на Големия зимен концерт на групата в НДК на 11 ноември, а сега вече е записана и преди часове бе пусната и в мрежата.


Ето и разказа на самия Стефан Вълдобрев за работата върху новото коледно парче:

"Всичко с тази песен се случваше с шеметна скорост и шеметна лекота, сякаш беше нарисувано:
- късно вечерта след концерта в НДК си казахме, че трябва да я запишем. Погледнахме календарите - единствения свободен ден беше утрешния. На другата сутрин, сънени и уморени, вече бяхме в студиото при Стунджи.
- Митко Ганчев, който винаги е затрупан с миксирането на какви ли не музикални проекти, се отзова на мига и с бързината на звуков магьосник, направи поредното съвършено смесване на наша песен.
- слушайки в неговото студио финалния микс, решихме да се обърнем към Юлиян Янев за мастеринга. Той прекъсна куп неща, за да имаме само след ден не един, а два прекрасни мастера, от които да избираме.
- хорът на момчетата от Младежкия и Пловдивския театър успяха нереално бързо да се стиковат, за да запишем незаменимите им вокални партии. Имайки предвид ангажираността на тези чудесни актьори - Влади Люцканов, Юлиян Петров, Александър Хаджиангелов, Стилиян Стоянов, Ахмед Юмер, Деян Петров, Стелиан Радев, тяхната навременна реакция ме изуми.
- най-най-сложен, най-мащабен от всичко, стоеше въпросът със симфоничната част на песента - оркестрациите, състава, записите, дирижирането. Е, Захари Ковачев и Константин Добройков го направиха да изглежда лесен и приятен като детска игра (също както миналата година с "По-полека symphony"). Седмица след разговора ми с тях, вече имах най-мечтаната оркестрация на Коледна песен, точно каквато си представях и точно по мой вкус. В неделя през нощта кацнах от пътуване до Брюксел, в понеделник сутринта вече бях в студиото в Пловдив при маестро Добройков и фантастичните музиканти от пловдивска опера. Резултатът е безкомпромисен, чува се в записа и заслужава единствено респект.
- онзи ден, също неделя, изпратих песента в БГ радио, веднага получих усмихнат отговор и в понеделник "Лепило за брада" се въртеше в ефира на радиото.
- по същото време, Поли Герасимова беше сръчно измайсторила сегашното lyrics video (...)

За такава бързина и за такава лекота говоря.

Благодаря искрено на всички гореспоменати колеги и приятели - от мое име, от името на бандата и от ваше име, надявам се. Създаването на тази песен си беше истинско Коледно чудо. Така че - да, вярвам в Дядо Коледа и вярвам в чудеса."