Стоичков: Слави е алчен г*з!

Новини
14:10 - 14 Юни 2022
13303
Стоичков: Слави е алчен г*з!

Легендата на българския и световен футбол - Христо Стоичков, който е единственият българин носител на "Златната топка", потрива ръце след сгромолясването на политическия проект на Слави Трифонов. Камата гледаше с насмешка на опитите на Дългия, когото ненавижда, да ръководи държавата още от самото начало.

"Слави Трифонов на върха на управлението в държавата?! Да, ама друг път", е мнението на великана на футбола Христо Стоичков, който не крие насмешката си от случващото се с партията на Дългия.

"Знаем, че „Има такъв народ“ спечели над 500 000 от гласовете на българите и в един момет дори се нареди пред Бойко Борисов и ГЕРБ. Избирателите у нас и в чужбина гласуваха така, че смаяха дори самия Трифонов и хората му", сподели Камата.

"Които още си натискат парцалите и не обелват и дума след очевидния триумф. Нещо, което все повече изнервя привържениците им и не е изключено да им изиграе лоша шега на евентуални нови избори през лятото", бяха едни от първите думи след едни от предишните избори, на които партията на Дългия се представи повече от впечатляващо.

Тогава Стоичков сподели мнението си, че не вижда и минимален шанс шоуменът да се превърне в реален и достоен политик. Още по-малко да го играе основна движеща сила в управлението, което се доказа и с последните събития на политическата сцена у нас, след като Трифонов оттегли своите министри и излезе от коалицията.

"Да правиш шоу и политика са две коренно различни неща. А Слави хал хабер си няма от последното, нито пък сценаристите му. Какъв политик е този, бе – алчен г*з! Дай му да се подиграва с хората и да се прави на велик. Спомням си как преди години го видях в Барселона в един ресторант и бях на косъм да го омаам. Едва се сдържах", спомня си Христо Стоичков.

Той и Дългия не са приятели от много години и това си има основателна причина. Тя е именно лакомията на Трифонов, който поискал 20 000 евро, за да пее с бенда си на бенефиса на Камата в Барселона.

Невремето мнението си за Слави Христо Стоичков разкри на общ брифинг с тогавашния социален министър Тотьо Младенов. На тази пресконференция тогава стана ясно и че великата левачка ще лобира за страната ни в Европейския съюз.

Тогава именно се разбра за искането на Дългия Камата да му плати 20 бона в евро, за да уважи бенефиса му. Стоичков никога не е бил стиснат, но това дълбоко го обидило и огорчило. При все, че всички световни звезди, уважили празника му, го направиха безплатно и от сърце.

Въпреки че в крайна сметка тогава президентът Георги Първанов изпратил Слави на бенефиса и той не взел и стотинка от футболиста, огорчението останало.

Христо Стоичков никога не можа да се примири и с факта, че Трифонов си правеше предаванията на гърба на неговата добра приятелка Лили Иванова. „Абе, „коминочистач“ какво само се вреш при богаташите, ще вземеш да ги изцапаш“, подиграл го Камата на вечерята след бенефиса си на стадион „Камп Ноу“.